tirsdag 30. august 2011

Miljøtrening

Ute i hagen rett etter middag
Dagene flyr avgårde og Uniq vokser seg større og tøffere for hver dag som går. Leon var litt misfornøyd i begynnelsen med den nye tilværelsen, men nå begynner han å innse at den lille frøkna er litt av en lekekamerat! De har én til to økter om dagen hvor de boltrer seg med hverandre, og det er ikke godt å si hvem som ypper opp den andre mest. Utfordringen er å roe de ned etter en slik seanse, men det er jo kjempebra trening for grunndressuren, så det utfordrer oss litt. Uniq er blant annet kjempeflink til "sitt og bli" nå, og vi forsøker å tøye grensene for hvor langt unna hun kan bli sittene, og lenger og lenger for hver dag. Hun ser ikke helt de store fordelene av godbiter ennå, så da blir belønningene gitt med leker og rosende ord.

På søndag fikk Uniq være med på Derby på Øvrevoll. Hun ble løpsdagens midtpunkt – alle ville se og klappe og kose med henne. Så dette ble skikkelig menneske- og hundemiljøtrening for henne! Noe vi ser er fremtredende hos henne er at hun er ekstremt glad i mennesker. Uansett hvem som kommer bort til henne, så er hun like glad og svært oppsøkende. Morsomt å se!

Hun begynner å bli tøff i stallen også. Nå har hun vært på vei inn i innhegningene til hestene, og spesielt åringshingsten var ekstra spennende, der var det jo litt mer fart og spenning enn hva disse gamle og trauste hoppene står for. Vi må bare finne en god måte å få henne unna hestebeina, de kan fort tråkke på en liten kropp som henne, så vi slipper henne ikke helt løs på egenhånd ennå, det er kjekt å holde et lite øye med henne.

Sprek er hun iallefall! Fredag fikk hun sin første "Endomondo-runde" på hele tre kilometer! Da var hun passe gåen resten av kvelden også, men det er bare sunt, tenker vi. Sjekk løypa her:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar